Avocado ijstaart

Avocado ijstaart

Avocadoliefhebbers opgelet: ik heb hierbij een recept voor een lekkere avocado ijstaart! Weer een makkelijk recept om te maken en je vingers bij af te likken. Daarnaast  is het een gezond afkoelend lekkernij voor warme, zwoele zomerdagen.

Als avocadoliefhebber wist je vast al dat avocado’s onder andere:

  • Bomvol vezels zitten, goed voor je darmen en bloedsuikerspiegel
  • Rijk zijn aan gezonde vetten, goed voor het hart en tegen kanker
  • Kaliumrijk, wat weer goed is tegen een hoge bloeddruk
  • Uit onderzoek is gebleken dat mensen die avocado’s eten gezonder zijn dan mensen die dit niet doen

Maar genoeg over alle goede eigenschappen van de avocado, bekijk snel het recept van deze gezonde avocado ijstaart.

avocado taart

Wat is het recept van de avocado ijstaart:

Voor een taartvorm met de doorsnede van 26 cm

Bodem:

  • 200 gram havervlokken
  • 45 gram lijnzaad
  • 150 gram honing
  • 100 ml water

Taart:

  • 6 avocado’s
  • 5 grote bananen (totaal zo’n 600 gram)
  • 1 citroen
  • 100 gram honing

Garnering:

  • 1 1/2 banaan

Avocado ijstaart maak je zo:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in.
  2. Doe alles voor de bodem in een kom, roer goed door elkaar en schep dit in de taartvorm. Druk de mix voor de bodem nu goed aan, voor een mooie egale bodem. Zet dit voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  3. Voor de taart doe je het vruchtvlees van de avocado’s voor de helft in een keukenmachine (als je alles gelijk erin doet past het niet in de keukenmachine, heb ik  gemerkt ;)), samen met de helft van de bananen. Mix dit tot het egaal is. Schep dit in een grote mengkom.
  4. Doe nu de andere helft bananen en avocado’s in de keukenmixer en doe hetzelfde als de vorige stap.
  5. Voeg citroensap van 1 citroen aan de mix toe, samen met de honing en roer dit goed door elkaar. Giet dit mengsel over de afgekoelde taartbodem en zet dit voor een nacht in de vriezer.
  6. Garneer de volgende dag de taart met plakjes banaan. Je kunt de taart blijven bewaren in de vriezer. Voordat je de taart eet, kun je deze even wat meer laten ontdooien.


2 thoughts on “Avocado ijstaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *