Havermoutbrood

Havermoutbrood

Een brood zonder gekke toevoegingen? Die kom je niet tegen in de supermarkt. Dus dan maak ik zelf maar een lekker broodje, gezoet door de gedroogde abrikozen. Dit havermoutbrood is makkelijk te maken, het meeste tijd ben je kwijt wanneer het brood gaart in de oven. Daarna kan je lekker smullen. En je weet zeker dat je een gezond broodje eet, dankzij de zaden en noten.

Ingrediëntenlijst:

  • 150 gram havermout
  • 50 gram chiazaad
  • 40 gram pompoenpitten
  • 40 gram amandelen
  • 30 gram lijnzaad
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 250 ml water

Havermoutbrood maak je zo:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de abrikozen in stukjes.
  3. Vermaal de havermout en de amandelen in de keukenmachine.
  4. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer goed door.
  5. Doe het beslag voor het havermoutbrood in een bakvorm (waar je bakpapier in hebt) en zet het brood 1 uur en 15 minuten in de oven.
  6. Laat het brood vervolgens goed afkoelen, voordat je het aansnijdt. Tip: lekker met zelfgemaakte pindakaas

havermoutbrood



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *