Met de billen bloot

Met de billen bloot

Vorig jaar rond deze tijd was ik een paar kilo slanker, zat ik strakker in mijn vel en voelde dat ik straalde. Ik kan wel zeggen dat ik verliefd was op mijn spiegelbeeld.

Slank op de bruiloft

Slank op de bruiloftIk was namelijk best veel afgevallen voor onze bruiloft. Zo stond ik slank en stralend in mijn trouwjurk. Na de bruiloft hield ik dit ongeveer driekwart jaar aan. De afgelopen maanden raakte ik toch de motivatie kwijt om gezond te leven. Het lukte me om doordeweeks me te houden aan mijn gezonde lunches, avondmaaltijden en mijn ontbijtjes. Alleen het weekend werd steeds moeilijker; toch dat koekje bij de koffie, een stukje taart op verjaardag. En ach, als ik dan toch bezig ben kunnen die stokbroodjes met aoili er ook nog wel bij.

Minder sporten en ongezonder eten

Sporten deed ik ook steeds minder fanatiek. Van 4 keer in de week een half uur tot drie kwartier krachttraining naar elke avond een wandelingetje of kort rondje hardlopen.  Ik zeg niet dat het helemaal verkeerd is, maar zo ben ik in de afgelopen maanden toch wel bijna 3 kilo en wat centimeters erbij gekomen. Maar wat ik eigenlijk nog het ergste vind is dat ik dingen aan het eten was, waar ik helemaal niet achtersta. Omdat ik weet dat ze ongezond zijn, niets toevoegen aan mijn lichaam. Zoals de suikerrijke taartjes, koekjes, witte stokbroodjes en ga zo maar door.

Op naar een gezonder leven

Het roer gaat weer om. Ik heb het de afgelopen maanden wel eens eerder geprobeerd, maar vaak had ik wel weer een excuus waardoor het niet lukte. Tot ik afgelopen weekend besefte dat ik niet meer verliefd ben op mijn spiegelbeeld (hou nog steeds wel van mezelf hoor, alleen het verliefde gestaar is weg) en dat ik eigenlijk niet achter de voedsel sta die ik in de weekenden vaak eet.

Motivatie om gezonder te leven

Ik wil dit met je delen, misschien heb je er iets aan om ook je motivatie te vinden om goed voor jezelf te zorgen. Het helpt mij in ieder geval, als een soort schop onder m’n kont. Want nu weet iedereen wat ik wil, dus er is geen ontkomen meer aan. Gezonder eten, gezonde keuzes maken en me verder verdiepen en eten, lichaam en geest. En deze zoektocht ga ik delen, zodat ik met mijn kennis en ervaring ook weer anderen kan helpen.2 thoughts on “Met de billen bloot”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *