Minder plastic in de badkamer

Minder plastic in de badkamer

Er gaat geen dag voorbij of je hoort wel iets over het plastic probleem. De zeeën zijn ermee vervuild, en niet zo’n beetje ook. Wist je dat er jaarlijks 5 biljoen, ja biljoen, plastic tassen worden geproduceerd, er maar 9 procent van het plastic wordt gerecycled en er per minuut een miljoen waterflesjes verkocht die vaak eenmalig worden gebruikt en dus worden weggegooid. Er drijft nu meer dan 250.000 ton plastic rond in de oceanen volgens nu.nl; plastic dat weer door dieren wordt aangezien als eten. Eet jij vis? Grote kans dus dat jij ook plastic eet. Hmmm… lekker hoor.

Minder plastic

Oke, you get the point. En ik moet zeggen, ik ben geen heilige. Zo had ik gisteren nog een ijskoffie met een plastic rietje, mijn koelkast ligt vol met plastic verpakte groente. Ook mijn badkamer staat vol plastic flesjes. Ik baal ervan dat alles zo wordt verpakt. Maar ik weet: een betere wereld begint echt bij jezelf. Dus heb ik de eerste stap gemaakt en heb ik een shampoo gekocht van Lush, zonder plastic verpakking: The Jason and argan oil- voor glanzend haar. Vandaag heb ik mijn haren voor de eerste keer ermee gewassen en ik moet zeggen dat het al beviel. Het schuimt gewoon net als andere shampoo’s, je kunt het of in je handen laten schuimen of gelijk op je haar aanbrengen. En het ruikt geweldig!  Wat ik ook erg fijn vind aan de shampoo is dat deze dierproefvrij is en 100% vegan 🙂 Ik ben fan.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *