Pompoen havermout

Pompoen havermout

Ook ik heb wel eens dagen dat ik niet weet wat ik moet ontbijten. Snel grijp je naar het oude vertrouwde. Maar kom eens uit je comfort zone en probeer eens pompoen havermout. Je zorgt ervoor dat je gelijk de dag start met groente, terwijl het niet zo proeft. Mij geeft het altijd een goed gevoel als ik de ochtend al super gezond ben begonnen, wie weet geeft het jou ook een positief gevoel.

Tip: kook de avond van tevoren al je pompoen. Anders red je het vast niet qua tijd ’s morgens, omdat je op snoozen drukt en nog even omdraait 😉

pompoen havermout

Ingrediëntenlijst:

Voor 2 personen:

  • 7 eetlepels havermout
  • snufje kaneel
  • water
  • citroensap van kwart citroen
  • 150 gram gekookte flespompoen
  • topping: pompoenpitten, amandelschaafsel en pecannoten

Pompoen havermout maak je zo:

  1. Kook je havermout in een laag water en doe er de kaneel en het citroensap doorheen.
  2. Wanneer je havermout ingedikt is haal je deze van het vuur.
  3. Prak de gekookte pompoen erdoorheen.
  4. Doe je havermout in een schaaltje en versier met de toppings.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *