Raw mango cheesecake

Raw mango cheesecake

Ik ben door Zonnatura uitgedaagd om, naast ontbijtjes, ook andere recepten te maken met de Zonnatura Roasties. Een mooi moment om eens raw cheesecake te maken. Altijd al eens willen maken, helemaal geschikt voor de veganisten, lactose-intoleranten¬†onder ons, maar ook erg lekker voor de rest van Nederland ūüėČ

De mango en kokosmelk geven de raw mango cheesecake een heerlijke zoete smaak. De ‘cheese’ van cashewnoten gemengd met de Roasties zorgen voor een lekkere bite. Ik kan er wel uren over door gaan, maar je moet ze gewoon proeven!

Wat is het recept van de raw mango cheesecake:

Voor 12 stuks:

 • 200 gram cashewnoten
 • 1 blikje kokosmelk van 400 ml
 • 150 gram Zonnatura Roasties cashew vanille
 • 1/2 citroen
 • 3 eetlepels pindakaas
 • 500 gram diepvries mango
 • paar blauwe bessen

Raw mango cheesecake maak je zo:

 1. Week de cashewnoten 1 nacht in water.
 2. Giet de cashewnoten af en vermaal¬†ze in de keukenmachine helemaal ,tot je er een soort smeu√Įge substantie van krijgt. Roer hier de pindakaas, 3 eetlepels kokosmelk¬†en de Roasties goed¬†doorheen. Knijp er ook nog een beetje citroensap overheen en roer dit¬†erdoor.
 3. Gebruik een muffinbakvorm, verdeel de cashewmix over de 12 muffinvormen.
 4. Laat de mango wat ontdooien en pureer deze helemaal fijn. Doe hier de rest van de kokosmelk bij, knijp ook de rest van de citroen hierover uit en meng alles goed door elkaar.
 5. Giet de mangomix over de muffinvormen en zet dit minstens 4 uur in de vriezer.
 6. De raw mango cheesecakejes krijg je uit de vormpjes door voorzichtig met een mes aan de zijkanten te wippen. Zo komen ze los van de vorm. Serveer met wat blauwe bessen.
  Je eet de raw mango cheesecake koud. Dus bewaar ze in de vriezer. Enjoy!

raw mango taartje

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *