Vegan citroentaart

Vegan citroentaart

Laatst heeft mijn lieve moeder mij een boekje gegeven: Vegan Taart van Audrey Fitzjohn. Er staan zoveel lekkere en leuke taartjes in, echt iets voor mij-Ā  ik ben een enorme zoetekauw ;). En ik wil graag een recept delen dat ik eruit heb gemaakt, met een paar aanpassingen. Namelijk een vegan citroentaart; lekker verfrissend met warm weer.

vegan citroentaart

Ps. alle credits voor de mooie foto’s gaan naar mijn man Raanan šŸ™‚

Ingrediƫntenlijst:

Bodem

  • 190 gram amandelen
  • 100 gram ontpitte dadels
  • 40 ml zachte kokosolie
  • 1 eetlepel water

Citroen crĆØme

  • 125 gram cashewnoten (12 uur geweekt)
  • 180 ml gesmolten kokosolie
  • 300 ml geperste citroensap
  • Citroenrasp van 2 citroenen
  • 70 ml rijststroop

Vegan citroentaart maak je zo:

  1. Mix de ingrediƫnten van de taartbodem tot een kruimeldeeg. Bekleed het bakblik (ik gebruikte een vierkante) eerst met bakpapier en daarna met de taartbodem. Zet in de koelkast.
  2. Spoel de geweekte cashewnoten af in een vergiet en laat het water goed weglopen.
  3. Rasp 2 citroenen en bewaar dit.
  4. Mix alle ingrediĆ«nten voor de citroen crĆØme tot een romig geheel. Schenk dit op de taartbodem en laat minimaal 3 uur opstijven (ik heb het de hele nacht laten staan in de koelkast). Strooi de citroenrasp over het taartje.
  5. Haal de taart uit de vorm en snij vlak voor het serveren aan. Geniet van een verfrissend lekker vegan taartje!

vegan citroentaart

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *