Zomerse mango kwarktaart

Zomerse mango kwarktaart

Ik had laatst zin om een kwarktaart te maken, dat is voor mij namelijk echt het ultieme zomerse taartje. En dan eet ik het liefst de zomerse mango kwarktaart als ontbijt. Ja, je leest het goed: als ontbijt. Dat zorgt ervoor dat ik mijn dag al feestelijk begin. En met zo’n begin kan je dag al niet meer stuk.

zomerse kwarktaart

Wat is het recept van de zomerse mango kwarktaart:

Voor een taartvorm van 22∅:

  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels pindacashew-pasta
  • 1 mango
  • 1 banaan
  • sap van halve citroen
  • 500 ml kwark
  • 3 gelatineblaadjes
  • Wat fruit om te garneren, bijvoorbeeld frambozen en wat mango.

  1. Verwarm de oven voor op 150° en vet de taartvorm in.
  2. Meng de havermout met de pinda-cashewpasta, doe dit in de taartvorm en verspreid met een lepel over de bodem. Zet dit nu 10 minuten in de oven. Laat de bodem daarna afkoelen.
  3. Week de gelatineblaadjes in wat water (zie verpakking).
  4. Pureer de mango en de banaan en meng dit door de kwark met het citroensap.
  5. Verwarm nu de gelatineblaadjes met 5 eetlepels water. Zodra het gesmolten is roer je het door de kwark. Giet de kwark over de bodem en zet de kwarktaart een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
  6. Garneer de taart met wat zomers fruit en geniet van je zomerse mango kwarktaart.


2 thoughts on “Zomerse mango kwarktaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *